KONTAKT

Asset 7@10x

Fråga, stöd, utmana, delta i kampanjen och ta kontakt!

asepalvelus2020@gmail.com

Milja Suihko

Jyry Virtanen

Material

25.2.2019 Asepalvelus 2020 – kampanja päivittää asepalveluksen 2000-luvulle

Asepalvelus 2020 -kampanjalla on kaksi tavoitetta:

1. Asepalvelus tulee järjestää tasa-arvoisesti ja yhdenvertaisesti.

2. Totaalikieltäytyjien rankaisemisesta luovutaan.

Tästä päivästä alkaen Asepalvelus2020.fi -sivulle kerätään sitoumuksia eduskuntavaaliehdokkailta, jotka haluavat ratkaista kaksi keskeisintä nykyisen asepalvelusjärjestelmän ongelmaa. Kampanja tuo maanpuolustuksen uudistamisen osaksi eduskuntavaalikeskustelua. Myöhemmässä vaiheessa suunnitteilla on kansalaisaloitteen tekeminen, jos tarve vaatii.

“Tavoitteidemme mukaisia vaihtoehtoja nykymallin korvaajiksi ovat esimerkiksi vapaaehtoisuuteen ja kannustimiin perustuva asepalvelus sekä kansalaispalvelus, jossa ei ole sanktioita siitä vakaumuksellisista syistä kieltäytyville”, sanoo Milja Suihko.

“Vaikka maiden turvallisuustilanteet ovat erilaisia, myös Ruotsin ja Norjan järjestelmistä voi ottaa osviittaa Suomen asepalvelusjärjestelmää päivitettäessä” Suihko jatkaa.

“Erityisesti nuoret ovat kriittisiä nykyistä asevelvollisuusjärjestelmää kohtaan. Valtaosa 15-34 vuotiaista korvaisi sen joko vapaaehtoisella asepalveluksella, molempia sukupuolia koskevalla asevelvollisuudella tai ammattiarmeijalla”, muistuttaa Esa Noresvuo Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan uusimman tutkimuksen paljastamista asenteista.

Kampanjan tavoitteita tukevat tällä hetkellä Aseistakieltäytyjäliitto, Fem R, Gender Egalitarian Finland, Feministinen ajatushautomo Hattu, Liberaalipuolue, Lääkärin sosiaalinen vastuu, Miesten tasa-arvo Ry, Sadankomitea, Svensk Ungdom – RKP-nuoret, Naisasialiitto Unioni, Vasemmistonuoret ja Vihreät nuoret.

BILDER

LOGO

TUNNUS

Delta i kampanjen med din bild

Skicka oss en bild på dig själv med ett kort citat om varför du anser kampanjens mål som viktiga samt ditt namn, din ålder och tjänsteplats till adressen asepalvelus2020@gmail.com. Vi editerar bilden och publicerar den i kanpanjens sociala medier.

 

Såhär tar du bilden:

Ta en bild där du syns åtminståne till midjan. Klä dig i mörkt och stå mot en ljus bakgrund.