YHTEYSTIEDOT

Asset 7@10x

Kysy, tue, haasta, tule mukaan kampanjaan. Ota yhteyttä!

asepalvelus2020@gmail.com

Milja Suihko

Jyry Virtanen

Materiaaleja

25.2.2019 Asepalvelus 2020 – kampanja päivittää asepalveluksen 2000-luvulle

Asepalvelus 2020 -kampanjalla on kaksi tavoitetta:

1. Asepalvelus tulee järjestää tasa-arvoisesti ja yhdenvertaisesti.

2. Totaalikieltäytyjien rankaisemisesta luovutaan.

Tästä päivästä alkaen Asepalvelus2020.fi -sivulle kerätään sitoumuksia eduskuntavaaliehdokkailta, jotka haluavat ratkaista kaksi keskeisintä nykyisen asepalvelusjärjestelmän ongelmaa. Kampanja tuo maanpuolustuksen uudistamisen osaksi eduskuntavaalikeskustelua. Myöhemmässä vaiheessa suunnitteilla on kansalaisaloitteen tekeminen, jos tarve vaatii.

“Tavoitteidemme mukaisia vaihtoehtoja nykymallin korvaajiksi ovat esimerkiksi vapaaehtoisuuteen ja kannustimiin perustuva asepalvelus sekä kansalaispalvelus, jossa ei ole sanktioita siitä vakaumuksellisista syistä kieltäytyville”, sanoo Milja Suihko.

“Vaikka maiden turvallisuustilanteet ovat erilaisia, myös Ruotsin ja Norjan järjestelmistä voi ottaa osviittaa Suomen asepalvelusjärjestelmää päivitettäessä” Suihko jatkaa.

“Erityisesti nuoret ovat kriittisiä nykyistä asevelvollisuusjärjestelmää kohtaan. Valtaosa 15-34 vuotiaista korvaisi sen joko vapaaehtoisella asepalveluksella, molempia sukupuolia koskevalla asevelvollisuudella tai ammattiarmeijalla”, muistuttaa Esa Noresvuo Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan uusimman tutkimuksen paljastamista asenteista.

Kampanjan tavoitteita tukevat tällä hetkellä Aseistakieltäytyjäliitto, Fem R, Gender Egalitarian Finland, Feministinen ajatushautomo Hattu, Liberaalipuolue, Lääkärin sosiaalinen vastuu, Miesten tasa-arvo Ry, Sadankomitea, Svensk Ungdom – RKP-nuoret, Naisasialiitto Unioni, Vasemmistonuoret ja Vihreät nuoret.

KUVAT

LOGO

TUNNUS

Osallistu kampanjaan kuvallasi

Lähetä meille kuva itsestäsi sekä lyhyt lainaus miksi pidät kampanjan tavoitteita tärkeänä, nimesi, ikäsi ja palveluspaikkasi osoitteeseen asepalvelus2020@gmail.com. Muokkaamme kuvan ja julkaisemme sen kampanjan somekanavissa.

 

Kuvausohje:

Ota vähintään vyötäröön ulottuva kuva, jossa olet tummissa vaatteissa vaaleaa taustaa vasten.